Tedaviler

Omurilik Tümörleri Cerrahisi

Omurilik tümörleri, genellikle omuriliğin içerisinde veya komşuluğunda oluşmaktadır ve buna bağlı olarak ameliyatla çıkarılması gerekmektedir, bu tümörlere omurilik tümörleri denir.

Omurilik tümörleri, omurilik herhangi bir basıya karşı çok duyarlı olduğundan genelde erken dönemde belirtiler ortaya çıkar. En sık görünen belirtiler arasında; yürüme güçlüğü, denge kusuru takiben idrar ve gaita kontrol bozukluğudur.

Şiddetli bel ağrısı ve sırt ağrısı, yürüme güçlüğü, bacaklarda kuvvetsizlik en sık görülen bulgulardır.

Omuriliğe yerleşen, omuriliğin etrafındaki zardan kaynaklanan veya vücudun başka bir bölgesindeki tümörden omuriliğe yayılmış çok sayıda çeşidi olan tümör vardır. Bu tümörler yerleştikleri omurilik bölgesine göre hasar oluşturur ve bu hasarlara bağlı olarak çeşitli nörolojik kayıplara yol açarlar.

Omurilik tümörleri cerrahisi
Omurilik tümörü ameliyatları mikroskop altında ve mikro aletlerle yapılan ameliyatlardır. Bazen iyi huylu bir tümör bile yerleştiği yer nedeniyle omuriliğe kalıcı zarar vermiş olabilir. Çapı çok dar olan omurilik kanalı omurilik tümörlerinin kanalı işgaline uzun süre dayanamaz ve şikayetler erken dönemde başlar. Bu durumda vakit geçirmeden ameliyat olmak ameliyat sonrası iyileşme oranında önemli bir etkendir.

Omurilik fonksiyonu cerrahi esnasında korunmuş olur. Tümörün tam çıkarılması için ameliyathane mr’ı büyük bir yardımcıdır. Omurilik hasarları nöromonitorizasyon sayesinde önlenir.

Ameliyatla omurilikteki tümörün çıkarılması en uygun tedavi yöntemi olsa da bu olanak yoksa; ışın tedavisi, cyber-knife yöntemleriyle tümör küçültülür. Cerrahi çıkarım sonrası omuriliğin çoğunlukla implantlar kullanılarak desteklenmesi gerekir. Kemik güçlendiriciler kullanılarak omurga kırıkları önlenir. Tedavi için en seçkin yöntem, ameliyat ile tümörün çıkarılmasıdır. Bu çok hassas bir cerrahidir ve ileri teknoloji kullanılır.

Omurilik tümörleri özellikle omuriliği sıkıştırdığı veya şeklini değiştirdiği durumlarda ameliyat boyunca omurilik fonksiyonlarının sürekli ölçülmesi gereklidir. Buna ek olarak intraoperatif mr teknolojisi yani ameliyat devam ederken cerrahi alanı mr ile kontrol etmek. Bu cerrahi mutlaka mikroskop altında yapılmalıdır.

    Tedaviler

    Boyun Fıtığı Cerrahisi

    Beyin Damar Hastalıkları Cerrahisi

    Bel Fıtığı Cerrahisi

    Bel Kayması Cerrahisi

    Beyin Tümörleri Cerrahisi

    Omurga Tümörleri Cerrahisi

    Omurga Kırıkları Cerrahisi

    Omurilik Tümörleri Cerrahisi

    Omurga Darlıkları Cerrahisi

    Sinir Hasarları Cerrahisi